H Σκύρος…ανακαλύψτε την!

Ανακαλύψτε τη Σκύρο,το νησί της καλής ζωής και των ήρεμων διακοπών. Βρείτε τα μυστικά του

 Ένα νησί στη καρδιά του Αιγαίου, με ιδιαίτερο χαρακτήρα και πολλές μοναδικότητες όπως το μικρό σκυριανό αλογάκι που θα δείτε μόνο εδώ και που μοιάζει σαν να δραπέτευσε από τη ζωοφόρο του Παρθενώνα! Μπορεί να μην είναι το πρώτο νησί που σκέφτεστε για τις διακοπές σας, ωστόσο είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι που λίγοι το γνωρίζουν.Τα σκυριανά σκαλιστά έπιπλα και τα μοναδικά κεραμικά της. Οι άφθονοι φρέσκοι και φθηνοί αστακοί του νησιού που στολίζουν το πιάτο σας. Τα μονοπάτια που αποκαλύπτουν τα δυο διαφορετικά «πρόσωπα» του νησιού -το άγονο και το δασωμένο. Παραλίες για κάθε γούστο. Και μια χώρα που βάζει τα καλά της το βράδυ, για να σας διασκεδάσει. Διακοπές σε έναν τόπο με φόντο το Αιγαίο, που τα έχει όλα. Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τη Σκύρο;

Δώστε λίγο σημασία στα παρακάτω…

Τα σκυριανά αλογάκια!
Θα τα δείτε να τρέχουν ελεύθερα στο οροπέδιο Άρι. Να βόσκουν ήρεμα μέσα σε αγροκτήματα. Η ιστορία της καταγωγής τους είναι συναρπαστική. Μια θεωρία λέει ότι είναι απόγονοι μιας φυλής αλόγων που ήταν γνωστή στην Ελλάδα τον 5ο αιώνα π.Χ. Είναι τα σπάνια, λιλιπούτεια σκυριανά αλογάκια –και με λίγη τύχη τα παιδιά σας θα γίνουν οι περήφανοι ιππείς τους.

σκυριανό αλογάκι

Ταξίδι στα στενά της Χώρας
Αντικρίζει το Αιγαίο κτισμένη πάνω στο λόφο του κάστρου. Στην κορυφή της, το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Περπατήστε την και θα σας αποκαλυφθεί: σπίτια που αγκαλιάζουν το ένα το άλλο, γιασεμιά στα σοκάκια. Κρυφοκοιτάξτε μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα: σαλόνια στολισμένα με τα περίφημα σκυριανά σκαλιστά έπιπλα, μπαούλα, μπακίρια και κεραμικά, που όμοιά τους μπορείτε να αγοράσετε ή να θαυμάσετε στα λαογραφικά μουσεία. Από την πλατεία με το άγαλμα του Βρετανού φιλέλληνα Ρούπερτ Μπρουκ θα απολαύσετε ένα αληθινό υπερθέαμα. Από τέτοιου είδους βίγλες παρατηρούσαν άλλοτε το πέλαγος και εντόπιζαν τους πειρατές. Σήμερα θα δείτε μόνο τα σκάφη αναψυχής να πλέουν ειρηνικά στα ήρεμα νερά του Αιγαίου.

Ο γύρος του νησιού σε 80 λεπτά
Αν βάλετε στοίχημα, θα κερδίσετε. Μπορείτε να κάνετε τον γύρο της Σκύρου σε λιγότερο από μιάμιση ώρα! Σε αυτά τα θαλασσοδαρμένα βράχια και στις πράσινες δροσολουσμένες κορφές που θαρρείς να βγαίνουν μέσα από τα γαλανά νερά, δημιουργήθηκε ένα στολίδι για να συμπληρώσει με την ύπαρξη του την ατελείωτη ομορφιά αυτού του τόπου. Το ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ διεκδικεί να μπει στις καρδιές των καλοκαιρινών επισκεπτών του, συνδυάζοντας τις ομορφιές αυτού του Σποραδίτικου νησιού, με την άνεση και την ομορφιά του περιβάλλοντος που προσφέρει. Οδηγήστε από το λιμάνι προς τα Μαγαζιά, τη μεγάλη και πολύ δημοφιλή αμμώδη παραλία της Σκύρου, και ύστερα προς την ενδοχώρα και το πευκόφυτο τμήμα του νησιού. Με παρακάμψεις, θα ανακαλύψετε γραφικές παραλίες για μπάνιο, όπως την Κυρά Παναγιά, την Ατσίτσα, τον Άγιο Πέτρο, την Αγαλίπα. Από τη θέση Μάρμαρο, με το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα, θα θαυμάσετε «αεροπλανική» θέα στον όρμο του Πεύκου και θα επιστρέψετε στην αφετηρία σας. Κερδίσατε το στοίχημα και χίλιες δυο όμορφες εικόνες.

Διασκέδαση στη Χώρα της Σκύρου
Το βράδυ όλη η Σκύρος περνάει από τη Μεγάλη Στράτα, το κεντρικό καλντερίμι που ξεκινά από την πλατεία και καταλήγει στο ύψος του μνημείου Μπρουκ. Διακοπές στα καφενεδάκια με έντεχνη μουσική, cocktail bars, εστιατόρια και μαγαζάκια με σουβενίρ, αλλά και περίτεχνα σκυριανά κεραμικά, υφαντά και σκαλιστά έπιπλα… Όταν κλείσουν, το κέφι στη Χώρα ανάβει.

Οι κρυμμένοι θησαυροί της Σκύρου

Το Μανιτάρι του βράχου
Στο απόκοσμο τοπίο της περιοχής Πουριά, εκεί όπου υπήρχε παραθαλάσσιο αρχαίο λατομείο, θα θαυμάσετε ένα παράξενο βραχώδη σχηματισμό που προβάλλει στη παραλία σαν  «Μανιτάρι».ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥΡΙΑ ΣΚΥΡΟΣ

Οι αστακοί
Χρόνια ολόκληρα η Σκύρος φημίζεται για τους φρέσκους και φθηνούς αστακούς της. Διαλέξτε αυτόν που θέλετε και απολαύστε τον στο πιάτο.

Πανσέληνος στα Μαγαζιά
Το μεγάλο αυγουστιάτικο φεγγάρι ξετυλίγει τη μαγεία του εδώ. Κοιτάξτε το από τον παραλιακό πεζόδρομο που περνάει πάνω από την παραλία Μαγαζιά, ολόγιομο φεγγάρι και οι αισθήσεις στο φουλ.

 

Comments are closed.